Thursday, August 6, 2009

ღ keNaPa??!! ღ

salam sumer..
hmm..hmm..sedih aku nak cite paSaL entry kaLi neh~
tapi aku nak share gakS nGan korG..

2 hari lepaS ade sum1 koL aku..siapa die xyah La aku gtau~
die gtau kaLo die sempat die nak jumPe aku~
die ckp die kat hoteL...hoteL mane aku tatau La pLakS~
then aku ckp La..nape xtidO kat umah..
die muLa tu susah nak gtau aku nape die xbaLek umah~
die dah kawen..die cakap die baLek umah juSt tgk anak die je~
biLe maLam die tidO hoteL..dan aku muLe terfikir..nape jadi cmtu?
dan kemudian seteLah dideSak oLeh aku..akhirnya die berceritaa...
rupenye brmasaLah nGan wife, wife die yanG tanak die tidO umah~
so terpakSe tidO kat hoteL, die sebenarnya dLm proses nak bercerai~
time die ckp cmtu, aku terkedu dan air mate aku dah meLeLeh dah....
die akan naik mahkamah untuk seteLkan haL nih..
aku tny nape jaDi cmni...die ckp maybe ni sumer ade hikmahnye..
wife die sebenarnye dah ade "Laki" Len....!!!
and wife die cam dah xde hati n paSaan LaGi nGn die~
so jaLan terbaik..die nak LepaSkan wife die tu..
aku marah die..nape cmtu???!! tangisan air mate ku meLeLeh Lagi~
even xde pertaLian nGn die tapi aku dah anGGap cam abanG aku~
yer..aku penah jumpe skaLi nGan wife die..cantek..mmg cantek..
tapi nape meSti wife die wat die cmtu..
paSaL hak penjaGaan anak..die tGGu mahkamah yanG seteLkan~
die akan mintak penjaGaan yang sama rata..
tapi wife die ckp..langkah mayat die duLu kaLo nak anak tu..
uhhhh!! giLer..sanGGop wife die ckp cmtu..anak tu anak die gak..
mmg air mate aku time tu xLeh tahan..mengaLir nGn deraS!!
die tau aku tGh nanGis time tu..and die gtau die da puaS menanGis~
napee?? nape???? napeeee??? nape meSti cmtu???!!
die ckp..biLe anak die besar nanti harap2 xikOt peranGai wife die~
die harap anak tu akan ikOt peranGai die..aku kenaL die Laa..
die jeniS hati Lembut, sape kenaL die meSti tau die cmne..
puasa nak dekat, dah 3tahun wife die xpenah beraya nGn famiLy die~
igt thn ni nak ajak wife raye nGn famiLy die..tapi cam xkeSampaian..
ntahLa...aku tatau nak ckp aPe LaGi..haL rumah tanGGa orG..
tapi aku sedih sebab orG tu orG yanG aku kenaL..
aku dah penah jumpe wife nGn anak die..

aku harap2..kawan2 aku jGn La ade yanG jadi cam wife die tu..
ade suami buat cara dah ade suami, kesian anak biLe da besar nnti~
dan aku..mintak2 Laa dijauhkan benda2 camtu..
wahai kawan2 kuh..BERJANJI La kaLian tidak akan jadi seperti itu..
entry kaLi ni hanyaLah sekadar renunGan kita sahaja..fikirkanLah..
sampai sini jeLa coretan ku kaLi ini..dGn titisan air mate.....
P/S : kalo ade yG kenaL orG nie..diyam2 je tau... T_T
sekian..

11 comments:

SaRaH NoRDiN said...

erk..apsal alya emoo sgt ni??
wuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa T_T
kita mmg same kan
ske jerk nanges2..

dotblogspotdotkom said...

air mata bukan lah penyelesaian masalah....

kuatkan perasaan... keraskan hati.... cekal menghadapi dugaan...

jgn dibazirkan air mata .....

ALLAH suka pada orang yang menanggis.. tapi biar lah menanggis kerana penyesalan terhadap kesalahan kita terhadap ALLAH....

nadirah haridan said...

alya
akak cm tau je sape tu
herm kte doa2kan la dye tabah dan Allah tlong dye :)

RakBaju said...

hai there!

Please visit us at http://rakbaju.blogspot.com

Banyak baju yang cantik-cantik and harga yang berpatutan tau. See you there!!

rockmetaller said...

apssal la pmpuan tu ..gila btl...
hmpeh,..burung kedidi,lipas,kongkang,paranawei,naga tasik selatan bla bla bla dan byk lg...huhu

eiqa said...

salam singgah (:

jai.jezz ^.~ said...

Ya Allah.. sedihnyer dgr citer kawan u tu.. ada gak bini mcm tu yerk.. ishk..~

mystearica said...

huuuu..nape aku sedih? tp kan,alya, kene dgr citer kedua belah pihak.. huuuuu~

~PakKaramu~ said...

Salam ramadan al mubarak

riDiCulOuS said...

alya...sedih sey...
tapi mengenangkan aku yg ade ni...aku kurang sedih...
mehla kenal kat aku...aku nak kawin takde jodoh lagi..
kawan ko tu keje ape??? kaye tak?

ღ miSz_aLya ღ said...

hee..sengal ouh cing..
hahahahahahhahaa..